Небесна сотня в вирій полетіла …

2019-02-21

/Files/images/SAM_6675.JPG

«Вас пам’ятати будемо завжди Із вами будемо боротись за країну За ту країну, де нема брехні За нашу й вашу мирну Україну…»

Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні - знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

З нагоди цієї дати учні 10-Б класу Глибоцької гімназії підготували і провели урок-пам’ять «Небесна сотня в вирій полетіла …», приурочений вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Метою заходу було не тільки бажання нагадати учням про ці визначальні події у новітній історії України, а й виховувати в них патріотичну свідомість, любов до Батьківщини, бажання стати гідними громадянами України.

Відкрила урок- пам’яті староста класу Трачук Софія. Вона нагадала присутнім про те, що кожен із загиблих мав свою сім'ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії та невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну, підкреслила, що з події Революції Гідності почався новий етап розвитку Незалежної України.
Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» була запалена свічка, всі присутні схилили голови у хвилині мовчання.

У скорботній тиші завмер клас, коли на екрані з’явилося відео, присвячене Небесній Сотні. Учасники уроку – пам’яті переглянули і обговорили документальний фільм з циклу “Зима, що нас змінила».

Ще довго на очах учнів залишаться сльози, вони не дадуть пам’яті забути їх імена.

Кiлькiсть переглядiв: 282

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930