День дублера у д/у "Сонечко"

2012-10-10

У зв’язку з відзначенням професійного свята Дня педагогічного працівника та профорієнтації старшокласників 5 жовтня у дошкільній установі «Сонечко» було проведено День дублера. Новими вихователями та нянечками було призначено учнів 10-х класів.

Усі дублери дуже старанно готувались до зустрічі з малечою. Робочий день розпочався зі знайомства з основними віхами роботи дошкільної установи та інструктажу з техніки безпеки, які провела Букатар Валентина Григорівна. Згодом кожен з дублерів попрямував до своєї групи, де їх тепло зустріли вихователі та діти. А далі – заняття, читання казок, ігри, розваги…

Вклавши малят у ліжечка та прочитавши їм казочку, дублери поспішили до актової зали, де за круглим столом поділилися враженням від спілкуванням з дітьми, відзначили основні складнощі, що виникали під час роботи.

Насамперед було відзначено науковість та насиченість програми, багатство матеріально-технічного забезпечення.

Особливо вразило дублерів захоплення дітей англійською мовою: малята в процесі гри дублюють українські слова англійськими, виправляють одне одного, підказують, показуючи характерні для цього предмета чи звіра ознаки.

Серед «плюсів» професії педагога учні виділили дитячу щирість та відкритість, прагнення до спілкування, бажання пізнати щось нове та незвідане, здатність дивуватись та радіти найменшій дрібниці. Водночас, за словами дублерів, дуже важко правильно розподілити увагу, щоб і кожного вислухати і нікого не образити (а діти всі одночасно прагнуть розповісти свою історію, приклад…). Складним виявився також і процес навчання : спробуй-но одночасно показати групі з 28 дітей, як зробити їжачка чи намалювати фрукт!

В цілому ж, учням дуже сподобалось. Вони подякували дирекції дитячої установи за надану можливість спробувати себе у ролі вихователя і пообіцяли надалі з більшою повагою ставитись до людей, які часточку свого серця віддають дітям.

P.S. Про те, що дублери сподобались вихованцям дитсадочка свідчать посмішки та голосне «Добрий день» при зустрічі.

Кiлькiсть переглядiв: 256

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Травень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031