• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Декада зарубіжної літератури у Глибоцькій гімназії - подорож у загадковий світ Японії

Декада зарубіжної літератури у Глибоцькій гімназії - подорож у загадковий світ Японії

2018-02-26

/Files/photogallery/1558/IMG_7444.JPG

2017 рік в Україні було оголошено роком Японії в Україні. Доганяючи події , декада зарубіжної літератури у Глибоцькій гімназії запросила учнів у дивовижний світ японської культури , традицій , літератури , мистецтва.

Школярі разом із вчителями зарубіжної літератури упродовж двох тижнів відкривали двері у чарівний світ країни сонця , що сходить. План декади передбачав багато цікавого і незвичайного.

У фойє гімназії на плазмовому екрані учні мали змогу переглядати кожної перерви інформаційний вісник «Ця неповторна Японія» , міні-проекти «Цікавинки про Японію та її літературу», які підготували учні 6-8 класів.

Цікавою для школярів була щоденна пятихвилинка на уроках зарубіжної літератури «Фурошікі – японська церемонія піднесення подарунку-книжки». Учні дізнавалися , з яким трепетом у цій високорозвиненій країні ставляться до книги , вважають її найкращим подарунком.

Заочну екскурсію по Японії для молодших школярів 1-4 класів провели учні 9б класу.

Мистецький віртуальний круїз «Література , народжена красою Японії» подарував семикласникам незвичайні враження .

Учні 5-х класів підготували інсценізації японських народних казок, власноруч виготовляли костюми та створювали декорації.

День японської поезії розпочався з конкурсу читців традиційної японської поезії хайку , а завершився майстер-класом з написання хайку. Гімназисти створили власні збірочки японських хайку , які презентували на шкільній виставці.

Працювала також виставка малюнків - аніме , створених учнями гімназії.

Завершилась декада круглим стілом «Японські письменники- лауреати Нобелівської премії в галузі літератури», який підготували і провели учні 10 класу.

Було цікаво разом творити , відкривати двері у чарівний світ країни сонця , що сходить!

Галіп Оксана , учениця 8а класу.

Кiлькiсть переглядiв: 338

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930