• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Фінальний етап ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Фінальний етап ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

2017-02-19

/Files/images/1487418404_dsc_0873.jpg

Єдиний скарб у тебе – рідна мова.

Заклятий для сусіднього хижацтва.

Вона твого життя міцна основа,

Певніша над усі скарби й багатства.

(П. Куліш)

18 лютого 2017 року, на базі Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 відбулося урочисте відкриття фінального етапу ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та нагородження переможців обласного етапу.

Щорічний конкурс знавців української мови має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Петро Яцик – видатний український бізнесмен і меценат, одна із найвизначніших особистостей сучасного українського світу (хоч і проживав у Канаді, але завжди гордо називав себе українцем). Він учив людей бути багатими не тільки у прямому значенні цього слова, а й багатими думкою та словом.

Щороку у цьому престижному конкурсі беруть участь учні 5-11 класів Глибоцької гімназії. Цей рік не став винятком. У ІІ етапі конкурсу переможцями стали

Прізвище, ім’я учня

Клас

Місце

Вчитель

Коваль Анна

3

І

Крайська Дарія Георгіївна

Хобзей Василь

5

ІІІ

Романюк Надія Петрівна

П'ясецька Анастасія

6

І

Осіпова Альбіна Іллівна

Ватаманюк Ксенія

7

ІІ

Бошелюк Антоніна Орестівна

Бурла Юлія

8

ІІ

Осіпова Альбіна Іллівна

Русу Катерина

9

ІІ

Романюк Надія Петрівна

Мінтянська Альона

10

І

Осіпова Альбіна Іллівна

Облучинська Крістіна

11

І

Чугуєва Наталія Василівна

Учениця 10 класу нашої гімназії Мінтянська Альона ( вчитель Осіпова А,І,) стала призером ІІІ (обласного) етапу і була запрошена до фінального ІV етапу ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та нагородження як переможець обласного етапу.

В урочистостях з нагоди проведення фінального етапу та нагородження переможців обласного етапу ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика взяли участь: Олена Кульбабська, представник Ліги українських меценатів, завідувач кафедри сучасної української мови Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, доктор філологічних наук, професор; Мар’яна Унгурян, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної, середньої, спеціальної освіти та соціального захисту управління освіти і науки Департаменту освіти і науки; Наталія Руснак, професор кафедри сучасної української мови філологічного факультету ЧНУ ім.Ю.Федьковича, доктор філологічних наук; Галина Руда, заступник директора з навчально-наукової роботи та міжнародних відносин Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, кандидат психологічних наук; Євгенія Квітень, завідувач НМЦ суспільно-гуманітарних дисциплін ІППО ЧО; Марія Одинак, завідувач НМЦ безперервної педагогічної освіти, атестації педкадрів та освітніх закладів ІППО ЧО; Галина Німіжан, методист української мови та літератури ІППО ЧО; Світлана Жуковська, директор Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, а також учні, студенти, вчителі, викладачі та громадські діячі.

За дорученням Ліги українських меценатів Олена Кульбабська нагородила дипломами Ліги та цінними подарунками переможців Конкурсу й передала пакет із завданнями фінального етапу Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика членам оргкомітету та звернулася до учасників фінального етапу: «Українська мова – це багатство нації, її історія, це те, що об`єднує людей, різних за своїми ідеалами та цінностями. Як «без верби і калини нема України», так само і без української мови немає українського народу, а відповідно і держави. Тому вивчайте рідну мову із задоволенням, черпайте з її глибин найпотаємніше і любіть, бо її добробут залежить від нас самих».

Побажаємо Альоні Мінтянській чергової перемоги!

Глибоцька гімназія пишається своєю зірочкою!

Кiлькiсть переглядiв: 410

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Травень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031