Навчально-методичне забезпечення діяльності літніх мовних таборів

На базі Вижницької гімназії 4 травня 2017 року відбувся круглий стіл для вчителів англійської мови області " Навчально-методичне забезпечення діяльності літніх мовних таборів".Під час круглого столу було презентовано книгу "Обмінюючись знаннями - поєднуємо світ" серед укладачів якоїбули і вчителі Глибоцької гімназії Заяц Віра Петрівна та Шевчук Алла Михайлівна.

/Files/images/ан1.jpg/Files/images/ан2.jpg/Files/images/ан3.jpg

/Files/images/ан5.jpg

/Files/images/ан4.jpg


Волонтери Корпусу Миру США в Глибоцькій гімназії

/Files/images/сша4.jpg24.11.2016 року Глибоцьку гімназію відвідали волонтери Корпусу Миру США в Україні відповідно з договором між вищезазначеною організацією та інститутом післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, яким передбачається створення та робота мовних літніх шкіл та залучення до навчання в них учителів іноземних мов.

Волонтери мали на меті ознайомитися з тим,як педагог гімназії, слухач мовної школи , вчитель-методист Писарук Галина Петрівна, впроваджує в повсякденну діяльність форми роботи з учителями, які опанували під час навчання.

Волонтерам були представлені учнівські проекти та їх захист десятикласниками. Школярі мали змогу спілкуватися з гостями. На гостей справило враження те, що учні володіють технологіями з проектної діяльності, уміють висловлювати власну думку, долають мовний бар”єр, володіють систематизованим лексичним запасом./Files/images/сша1.jpg




Skyeng

З 25 жовтня по 08 листопада учителі англійської мови Глибоцької гімназії брали участь у безкоштовних вебінарах від Skyeng. Основною темою вебінарів була проблема комунікативного підходу. Вчителі переглянули 5 вебінарів, успішно склали тест і отримали іменні сертифікати.

/Files/images/alla_shevchuck@ukr.net.jpg/Files/images/englishpusaruk@ukr.net.jpg/Files/images/virazayats83@ukr.net.jpg


«Вчителі англійської мови - агенти змін»

Міністерство освіти і науки України спільно з Британською Радою в Україні та громадською ініціативою "Go Global" та Інститутами післядипломної педагогічної освіти у рамках національної кампанії «Україна Speaking» розробили програму "Вчителі англійської мови - агенти змін".

Цей проект спрямовано на покращення якості викладання англійської мови в Україні та підготовку тренерів з англійської мови, які надаватимуть методичну допомогу вчителям англійської мови у районних центрах області.

Як йдеться у листі Міністерства освіти і науки від 3 лютого 2016 року №1/9-57, за результатами конкурсу відібрано 138 вчителів англійської мови. зі всієї України, серед яких 15 з Чернівецької області. Загалом на участь у конкурсі було подано 600 заявок

Кожен тренер повинен провести 40 навчальних годин тренінгу для 20 вчителів англійської на рівні міста протягом осінніх канікул.

Так, у рамках проекту, з 31 жовтня по 4 листопада 2016 року на базі спеціалізованої школи №22 м.Чернівці відбулися семінарські заняття для вчителів англійської мови на тему “Understanding Lesson Planning” “Understanding motivation in the classroom”, “ Engaging with motivation in the classroom”, “Thinking skills” “Managing the lesson” and “Professional Development”, які проводила тренер - вчителька цієї школи Аліна Стангрет. Серед учасників були й учителі Глибоцького району, представником Глибоцької гімназії була – Шевчук Алла Михайлівна.

На тренінгах обговорювались питання створення мотивації для успішного навчання та викладання, розвиток навиків критичного мислення в учнів, організація проведення уроку, визначення мети та завдань як для учнів так і для вчителів, складання планів уроків. Плідно працюючи в групах, ми завжди намагалися створити атмосферу успіху. Кожен учасник мав право на свою думку, і це не вважалося правильним чи неправильним. Ми обговорювали кожен вид діяльності, стверджували і захищали наші точки зору.

Хочу зазначити, що курс навчання перевершив мої очікування. Це був насичений, продуктивний, корисний освітницький тренінг з новими Європейськими стратегіями та методами, які запропонувала Аліна (наша координатор проекту). Вони дійсно можуть бути успішно застосованими, якщо вчитель стратегічно змалює нову модель викладання і відмовиться від своєї авторитарної ролі. На уроці центром всесвіту є учень, його потреби, його завдання і його мета. Вчитель лише допомагає учневі, показує можливі напрямки і додає йому віри у себе.

Відмінними рисами справжнього педагога повинні бути нестримне бажання постійно саморозвиватися, самовдосконалюватись, неперервне розширення власного кругозору, вдосконалення та пошук нових методів викладання. Справжній вчитель не перестає здобувати нові знання все життя, бо педагогіка – це наука, яка не стоїть на місці, це постійний рух тільки в перед, у ногу з часом.

/Files/images/a1.jpg/Files/images/a2.jpg/Files/images/a3.JPG


Good Bye, “Summer Land”!


Володіння іноземними мовами є важливим інструментом для зростання конкурентоспроможності нашої держави та її європейської інтеграції. Без знання іноземних мов немає ні сучасної науки, ні вищої освіти.

Один із нестандартних підходів для забезпечення якісного навчання дітей іноземних мов — це створення літніх мовних таборів. Мета ЛМТ – показати учням інший стиль навчання, де зосереджується увага на практичній частині та знаннях, які можна застосувати у різних ситуаціях, а також створити відповідне мовне середовище та умови для заохочення учнів до вивчення іноземних мов.

У 2016 році Літній мовний табір «Summer Land» Глибоцької гімназії набув нового формату: спільно з учителями навчального закладу в таборі працювали два волонтери проекту «GoGlobal camps» (проведеним Громадською організацією GoGlobal разом з Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні, Міністерством освіти і науки України, компанією Microsoft та партнерами): Анна Нич та Мохаммед Тіфа Нур.

Учні з нетерпінням чекали приїзду волонтерів: підготували різні постери, малюнки, власноруч виготовили різні приємні подаруночки.

Відбулося відкриття ЛМТ на шкільному стадіоні. Кожен загін представив себе, свої емблему та девіз, а також презентував номер (танець або пісню).

Кожен день у таборі був не звичайним, а мав своє призначення: «День алфавіту», «День музики», «День спорту», «День подорожі», «День природи» «День Європейських мов» та ін.

Протягом двох тижнів учні дізналися багато цікавої інформації про Єгипет, Мальту, Індію, Мальдиви та інші країни, їх культуру та традиції, вивчили багато пісень англійською мовою. Разом із гостями побували на Козацькій Січі в с. Червона Діброва, де для учнів вчителі Червонодібровського НВК та староста села організували справжній козацький обід: кулешу з бринзою та шкварками і т.д., розповіли багато цікавих легенд про село, заснування Козацької Січі, про традиції козаків, а також провели козацькі змагання.

Приємне враження справило на учасників ЛМТ відвідування Краєзнавчого музею с. Старий Вовчинець, де учні Старововчинецького ліцею провели екскурсію по музею англійською мовою. Крім того, учні Глибоцької гімназії та Старововчинецького ліцею позмагалися у виконанні пісень англійською мовою під час конкурсу «Караоке на толоці».

Незабутні спогади залишились від екскурсії до Національного парку в смт Берегомет Вижницького району та подолання гори Стіжок, а також знайомство із зубром Мартою.

Окрім розвитку мовних навиків, креативних здібностей та талантів учнів потрібно духовно збагачувати. За згодою батьків та за бажанням учнів та гостей – волонтерів для учасників ЛМТ було організовано поїздку до с. Біла Криниця: храму Успіння пресвятої Богородиці (старовірів). Екскурсію провела м. Таїсія, яка розповіла учням багато цікавого про заснування даного храму та історію виникнення християнства.

Останній день в таборі був і веселим, і водночас сумним. Веселим тому, що попереду на дітей чекали літні канікули, а сумним – бо час прощатися з «Літньою країною» та волонтерами. Усі учні були нагороджені сертифікатами та подарунками. Крім того, в останній день в таборі працювала кориспондент компанії “Hlyboka Camp” Ангеліна Вовк, яка проводила опитування та записувала враження кожного учасника ЛМТ.

На прощання вчителі Глибоцької гімназії подарували п. Мохаммеду вишиванку – оберіг українського народу.

З відгуків батьків та учнів про проведення ЛМТ можна дійти висновку, що поставленої мети було досягнуто в результаті злагодженої роботи вчителів та учнів. Вся навчальна та виховна діяльність в мовному таборі була організована відповідно до плану роботи на кожен день, учні отримали практичні навички в застосуванні англійської мови, навички роботи у командах та групах. Діти поділились думками та планами щодо нових проектів та видів діяльності, які б вони бажали мати наступного року. Сподіваємося, що тепер наші учні «не боятимуться» розмовляти іноземною мовою, адже вивчати та спілкуватися будь якою мовою – це так легко та просто.

А нашим колегам з інших навчальних закладів раджу не боятися брати участь в різних проектах, адже це - неоціненний досвід, нові знайомства та враження.

Віра Заяц

вчитель англійської мови

Глибоцької гімназії.

Кiлькiсть переглядiв: 1431

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Червень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930