• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Гурткова робота як чинник всебічного розвитку особистості школяра

Гурткова робота як чинник всебічного розвитку особистості школяра

2020-06-04

/Files/photogallery/1652/зображення_viber_2020-06-03_22-26-04.jpg

Позакласна діяльність охоплює всю освітньо-виховну роботу в позакласний час і спрямована на забезпечення потреб особистості у творчій самостійній діяльності за інтересами, стимулювання її творчого самовдосконалення та задоволення потреб дітей і молоді у професійному самовизначенні відповідно до їх здібностей.

" У кожного учня - підкреслив В.Сухомлинський, - є задатки якихось здібностей. Ці задатки як порох і щоб їх запалити, потрібна іскра". Розвиток творчого мислення учнів, їх пізнавальної діяльності, прагнення до пошуків, досліджень - одна з важливих проблем оптимізації навчання і комплексного підходу до навчально-виховної роботи, до використання у виховному процесі різних форм, позакласних заходів, зокрема гуртків.
Тому у Глибоцькій гімназії гурткова робота розглядаэться як чинник всебічного розвитку особистості школяра.
Так, вихованці гуртка «Театральне мистецтво» (керівник Крайська Д.Г.) створювали міні-спектаклі, інсценізували казки. Вони брали участь у заходах під час проведення обласних курсів, підготували виступ до свята «Посвята у барвінчата», провели свято «Миколай, Миколай, ти до нас завітай». Учні виступали на заходах до Дня людей похилого віку. Традиційно гуртківці беруть участь у конкурсі «Різдвяна коляда». Вихованці гуртка «Юні журналісти» ( керівник Коваль Ю.С.) брали участь у Всеукраїнському літературно-мистецькому конкурсі « Я гордий тим, що українець зроду» , участь в урочистостях присвячених 156 річниці з Дня народження О.Кобилянської, побували на творчому вечорі М.Трафюк-Марищак. Учасники гуртка «Волейбол» ( керівник Сидоряк О.І.) брали участь у товариських волейбольних зустрічах з командою Глибоцького професійного ліцею та командою дівчат та юнаків Глибоцького ліцею під час яких отримали впевнену перемогу. Також брали участь у новорічному турнірі з волейболу, який проводить Коровійська ЗОШ І-ІІІ ст. Гуртківці гуртка « Народні ремесла» (керівник Максимюк Л.І.) є активними учасниками різноманітних виставок дитячої творчості. Напередодні новорічних свят представили роботи на районний конкурс та були нагороджені дипломами переможців. Важливу роль в пропаганді пожежної безпеки, дорожньої безпеки відіграє робота гуртка «Юні рятувальники» ( керівник Андрон Т.О.). Гуртківці були активними учасниками гри «Джура» та «Естафета миру». Було проведено екскурсію в управління ДСНС м.Чернівці та музей пожежно-рятувальної справи. Проведено зустріч з працівником поліції Урсу В.М. в рамках місячника «Увага! Діти на дорозі». Напередодні зимових канікул учасниками гуртка проведено відкриту годину безпеки «Правила безпеки взимку». Вихованці гуртків «Юний захисник Вітчизни» та «Джура» ( керівник Урсу В.М.) брали участь у військово-спортивних змагання, присвячених Дню Збройних Сил України «Майбутні захисники України», проведені тематичні уроки з предмету Захист Вітчизни « На варті Вітчизни».
Бурла Юлія, вихованка гуртка «Юні біологи», була учасницею обласного збору юних зоологів-тваринників, аграрників, садівників, квітникарів-дизайнерів, який відбувався в Чернівецькому еколого-натуралістичному центрі. Під керівництвом вчителя біології ГЕРМАН А.В. учениця підготувала науково-дослідницьку роботу , яку успішно захистила в номінації "Зоологія" і здобула ДИПЛОМ ІІ ступеня.
Збагнути народну мудрість, простежити поетапне становлення духовності українського народу в контексті історичних явищ і подій, з’ясувати роль усної народної творчості у формуванні етнопсихології, світоглядних засад українців учні мали змогу на заняттях гуртка «Фольклористика», заняття в якому проводила досвідчена філологиня Бошелюк А.О. Учасники гуртка
Потягом року активно проводилась роботаа у гуртках «Лідер» та «Образотворче мистецтво», керівником яких є Леонтій М.М.
Гуртківці, постійно організовували та брали участь у різноманітних районних , обласних конференціях ( Галіп Оксана, Бурла Юлія), вебконференціях, захищаючи проекти над якими працюють учні нашої школи та круглих столах, допомагають в організації та проводенні заходів з використанням різноманітних форм роботи: засідання Школи лідера, загальношкільні збори лідерів учнівського самоврядування під гаслом «З вірою у себе», флешмоби, акції,свята, тематичних лінійок, цікавих зустрічей. Це : свято Першого дзвоника, День писемності… Лідери допомагали в підготовці молодших школярів до районних конкурсів та фестивалів, де вони здобували високі результати,допомагали в підготовці учаснику « Буковинської Зіроньки», в підготовці та участі в конкурсі « Чисті Новорічних Свят, в організації зустрічей з випускниками , інформаційних хвилин до дня Гідності та Небесної Сотні, в проведені акцій , ярмарку…
Під час карантину гуртківці працювали дистанційно та створили наступні проекти :презентації до Дня Землі- підготувала Візнюк Софія; конкурс малюнків до Дня Землі та « Весна прийшла»- гуртківці « Образотворчого мистецтва»; фотоконкурс «Краєвид з мого вікна»-гуртківці
« Образотворчого мистецтва»; збір матеріалів про ліквідаторів ЧАЕС нашого селища – Пластун Діана та Бурла Юлія; привітання до Дня примирення та перемоги –Тодоренчук Ангеліна та Коваль Анна; підготовка відео привітання до останнього дзвоника…- Члени учнівського самоврядування.
Найактивніші члени гуртків це: Галіп Оксана( 10-а кл), Бурла Юлія (11 –б кл.), Пластун Діана ( 11-б),Стрельчук Саша ( 9- а), Кордубан Денис (11-а), Кордубан Настя ( 10-б), Візнюк Софія (10-б), Згоник Віра( 10-б), Вовк Ангеліна (9-а), Захарківа Влада( 9 –а),Русу Варвара( 7-в), Воробець Софія (8-а), Тодоренчук Ангеліна (7-а), Коваль Анна ( 6-а).
Педагогічний колектив Глибоцької гімназії, розуміючи потребу докорінного переосмислення виховної системи, переконаний у тому, що навчальний заклад має бути конкурентоздатним й престижним, а це можливо лише в режимі неперервного розвитку і творчого пошуку прогресивних технологій виховання. Вирішуючи ці завдання, гімназія забезпечує різні види діяльності в широкому спектрі позакласної сфери – гуртковій, спортивній, художньо-естетичній роботі, максимально сприяючи розвитку і самовизначенню особистості дитини.

Кiлькiсть переглядiв: 328

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031