• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екскурсія до Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молод

Екскурсія до Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молод

2019-04-17

/Files/images/ром2.jpg

З метою популяризації фізики як науки, в рамках проведення заходів, присвячених РОКУ ФІЗИКИ та проведення декади фізики і астрономії, учні 7-А та 9-В класів Глибоцької гімназії здійснили пізнавальну та цікаву екскурсію до Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (ЧОЦНТТУМ).

Спочатку ми відвідали музей цікавої науки. Екскурсію для нас провів методист центру, керівник гуртка "Юний конструктор" Грищенко Олександр Степанович. Колекція музею налічує багато експонатів, які зібрав та виготовив Олександр Степанович зі своїми гуртківцями. Нас ознайомили з колекцією раритетної радіо-, теле-, відео-, фотоапаратури. Далі побачили діючі макети "Парк розваг", "Підводне місто майбутнього", "Поселення на Марсі", "Hotel water discus", механічний робот, портал у майбутнє. Наступний куточок експонатів Олександр Степанович назвав "Для найменших". Адже тут зібрані діючі моделі до казки "Ріпка", мультфільму про Віні Пуха та Пятачка, лісоруба, літаючий Супермен, дуже страшна Баба Яга та багато іншого.

Але найбільшу частину музею займають експонати, що пояснюють різні розділи ФІЗИКИ: механіку, молекулярну фізику, електрику та магнетизм, оптичні явища.

Потім ми переглянули цікавий і повчальний фільм про Чумацький Шлях у планетарії.

Але найцікавіше чекало попереду. На майстер-клас з робототехніки нас радо запросив керівник гуртка "Основи робототехніки на базі LEGO", кандидат фізико-математичних наук Кондрюк Денис Васильович. Після теоретичного вступу, поділившись на чотири команди, ми приступили до практичної частини заняття. Потрібно було налаштувати виготовленого мініробота та під час змагань виявити найкращу команду. Змагання між роботами проходило за принципом боротьби японських сумоїстів (робот повинен виштовхнути робота-суперника за межі кола). Під час першого туру змагань роботами керувало програмне забезпечення, а під час другого - роботи керувась вручну за допомогою пульта. В ході змагань можна було вдосконалювати модель робота. За результатами обох турів перемогу здобула команда "Робо Топ", другими стала команда дівчат "Пікачу", третіми стали дев'ятикласники "GM", а четвертими- команда "Дарт Вейдер".

Нам ще довго не хотілось покидати центр , але треба було повертатись додому. На запитання "Як провели час?" всі одноголосно відповіли "БУЛО ДУЖЕ КЛАСНО!"

Дякуємо за організацію екскурсії та теплий прийом заступнику директора з навчально-виховної роботи Чернезі Ірині Аркадіївні, директору ОЦНТТУМ Плешко Петру Денисовичу, методистам Грищенко О.С. та Кондрюку Д.В.

Вчитель фізики Романюк Віктор Михайлович

/Files/images/ром1.jpg/Files/images/ром3.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 185

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031