• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути»

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути»

2019-04-03

/Files/images/viber_image_2019-03-31_,_11.57.32.jpg

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», так говорить народна мудрість. У її справедливості переконалися юні туристи нашої гімназії, які разом з учнями Старого Вовчинця і Опришен здійснили захоплюючу еккурсію.

Спочатку завітали до Кам’янець-Подільського – міста, що зберегло дух середньовіччя. Помилувались архітектурою старого місто та відвідалиКам’янець-Подільську фортецю - унікальну історичну пам’ятку, яка занесена до Списку пам‘ятників світової культури спадщини ЮНЕСКО, є Національним історико-архітектурним заповідником. А ще фортеця входить до 7 історико-архітектурних чудес України. Учнів вразила велич фортеці, експозиція тогочасної зброї та гончарна майстерня. Наостанок усі бажаючі мали змогу стати учасниками квесту та отримати грамоти самого воєводи.

Далі попрямували пізнавати підземний світ природи – до печери Атлантида. Це карстова, тобто гіпсова печера, довжиною 1,8 км. У цілому горизонтального виду, але полазити знайдеться де, тому що складається із трьох поверхів. Найважливіше! – стіни печери не слизька глина, а багато в чому кристальні утворення. А саме, близько половини її поверхні вкрито дрібними й великими гарними кристалами. Цю принадність навіть представити складно, не говорячи вже про те, щоб описати – це треба бачити
Це як би звичайний кристал, тільки олівчики його ростуть не прямі, а завиваються як листи папороті молодої. Коротше говорячи це скажено схоже на справжню квітку, тільки кам’яну.

Екскурсія зайняла 3,5 години, та юні спелеологи жодного разу не поскаржились. Вони долали непролазні маршрути, любувались сяйвом підземних кристалів та сонними кажанами, ліпили з глини чудернадські фігурки. За витривалість, зацікавлення та наполегливість усіх було допущено до обряду посвяти у спелеологи. Втомлені, але надзвичайно щасливі повернулись юні мандрівники до рідної Глибоки.

/Files/images/DSCN9531.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 432

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930